Asiakas:

Taffer Finland Oy

www.taffer.fi

Referenssityöt ovat Fulmoreksi yhdistyneiden yritysten, Mainostoimisto SPYM:n ja Clients’ Finlandin, asiakkaita. Osa toimeksiannoista ja tuloksista on tehty vanhan brändin nimissä. Tekijät ovat kuitenkin samoja tuttuja.

Tafferin kansainvälistyminen käyntiin Tekesin 50 000 euron avustuksella!
Laadukkaita kuntosalitarvikkeita suunnitteleva Taffer Finland Oy luotti Fulmoren (ent. Clients’) apuun kansainvälistä kasvua suunnitellessaan. Fulmore (ent. Clients’) toteutti Tafferille Tekesin Tempo-rahoitushakemuksen menestyksekkäästi keväällä 2016.

Taffer Finland Oy on urheiluun ja vapaa-aikaan varusteita ja vaatteita suunnitteleva yritys. Yritystoiminta lähti liikkeelle yrittäjäparin omasta harrastuksesta; he innovoivat uudenlaiset vetoremmit omaan käyttöönsä ja tuote herätti muissa kuntosalikävijöissä kiinnostusta. Kiinnostus ja selkeä asiakaspotentiaali johti tuotesuunnitteluun ja lopulta yrityksen perustamiseen keväällä 2014.

– Tällä hetkellä yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat meidän itse suunnittelemamme vetoremmit, rannetuet ja kämmensuojat sekä treenivaatteet, kertovat Tafferin yrittäjät Otto Rosti ja Ira Mäkinen.

Rahoitushakuun tueksi ammattilainen

Taffer on kasvanut kovaa vauhtia kotimaassa ja on tällä hetkellä kyseisiä varusteita valmistavien yritysten kärkipäätä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tafferilla olikin vahva tahtotila suunnata kansainvälisille markkinoille, mutta yritys kaipasi rahoitusta viennin käynnistämisen tueksi.

– Halusimme ulkoistaa rahoitushaun, koska se ei ole omaa ydinosaamistamme ja halusimme keskittyä siihen, missä olemme itse hyviä. Kun julkinen rahoitus ylipäätään on meille uutta, on hyvä että tukena on joku, joka on tehnyt rahoitushakuja aiemmin ja osaa auttaa, Ira toteaa.

Fulmore (ent. Clients’) valikoitui toteuttajaksi aiemmin saadun positiivisen kokemuksen perusteella.

– Fulmoren (ent. Clients’) Roope on ollut auttamassa meitä liiketoiminnan osalta jo aiemmin. Koska yhteistyö Roopen kanssa on sujunut hyvin, oli luonnollista valita Fulmore myös tähän rahoitusprojektiin toteuttajaksi, Otto kertoo.

Luotettavuus, varmuus ja merkittävä säästö työaikaan

Yhteistyö rahoituspalvelun osalta sujui mainiosti.

– Aina kun mieleen tuli kysymyksiä tai jokin oli epäselvää, Fulmore (ent. Clients’) auttoi ja myös selvitti asioita meidän puolestamme, Otto kehuu.

– Parasta Fulmoren (ent. Clients’) toiminnassa oli luotettavuus ja varmuus. Pystyi luottamaan, että asiat hoituvat, eikä tarvinut menettää omia yöunia sen takia, Ira muistelee.

Tafferin mielestä Fulmoren (ent. Clients’) tuki säästi runsaasti heidän työaikaansa.

– Aina ei itse osannut ajatella kaikkea mitä pitäisi tehdä, mutta Fulmore (ent. Clients’) hoiti puolestamme nekin asiat, joita emme osanneet edes pyytää.

Tempo-rahoitus täysimääräisenä Tekesiltä

Fulmore (ent. Clients’) oli mukana rahoitushaussa alusta loppuun asti. Yritys toteutti varsinaisen rahoitushakemuksen lisäksi Tafferin apuna myös projektisuunnitelman ja kassavirtalaskelman hakemuksen liitteeksi. Fulmore (ent. Clients’) oli mukana rahoittajaneuvotteluissa sekä auttoi hankkeen käynnistämisessä ja projektikirjanpidossa.

Taffer sai kansainvälistymisprojektiinsa Tekesiltä täyden tuen Tempo-rahoituksella, 50 000 euroa. Projektin kokonaiskustannukset ovat n. 66 000 euroa ja tukiprosentti 75 %. Projektin aikana tullaan kartoittamaan uusia kohdemarkkinoita sekä avaamaan yrityksen vientitoiminta.

– Uskomme, että rahoituksen hakeminen ilman ulkopuolisen apua olisi ollut hankalaa ja monimutkaista – ja vienyt kohtuuttoman paljon aikaa kaikelta muulta, Ira ja Otto pohtivat.

– Voimme ehdottomasti suositella rahoituspalvelua niille, jotka haluavat tukea ja varmuutta rahoitushakuun. Kun yritys haluaa säästää omaan aikaansa ja päätään, ja keskittyä omaan ydinosaamiseensa, suosittelemme ulkoistamaan ne asiat, jotka muut jo tekevät paremmin, he kiteyttävät.

Tafferin kansainvälistymisprojekti on hyvä esimerkki projektista, johon Tekesin Tempo-rahoitus soveltuu. Kotimainen innovaatio, hyvä ja osaava tiimi sekä selkeät tavoitteet kv-markkinoiden avaamisen suhteen.

Pyydä tarjous – Miten voisimme auttaa?

Oli projektisi iso tai pieni, autamme sinua varmasti ja ammattitaidolla. Jätä tarjouspyyntöä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa. Tarjouspyyntö ei velvoita mihinkään. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.


Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään!