Fulmoren avulla design-vaateyritys Vimmacompany Oy sai täyden Digiboosti-rahoituksen, vaikka Tekesin edustaja epäili hakemuksen läpimenoa.

Kansainvälistymistä kohti Fulmoren rahoituspalvelulla

Vimmacompany Oy on suomalainen lasten- ja naistenvaateyritys, joka panostaa tuotteissaan ekologisuuteen, pitkäikäisyyteen ja monikäyttöisyyteen. Vimma-vaatteissa yhdistyvät käytännöllisyys ja kekseliäisyys, joka tuo iloa arkeen. Yritys työllistää kuusi vakituista työntekijää sekä apukäsiä verkkokaupan puolella.

Tällä hetkellä Vimman design-vaatteita myydään jo Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Islannissa ja Sveitsissä. Yrityksen tavoitteena on nousta merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi. Välineeksi kasvuun on otettu digitalisaatio, joka tuo hyvän mahdollisuuden kansainvälistymiseen.

”Lähdimme miettimään uutta digitaalista myyntikonseptia, jonka avulla pystymme tekemään kauppaa Suomessa ja ulkomailla. Digitalisaatiolla voimme yhdistää sekä kivijalkakauppojen että verkkokaupan myynnin keskusvarastoon. Kun kaikki myynnit tapahtuvat suoraan päävarastosta, vältytään turhalta varastoinnilta. Näemme, että tämä konsepti on hyvä kehitysaskel kansainväliseen kauppaan”, kertoo Vimmacompany Oy:n kehityspäällikkö Pasi Räihä.

Digitalisaatioprojektissa Vimma tekee yhteistyötä ajatushautomo Innokampuksen kanssa, jolta Räihä sai vinkin Fulmoresta rahoituksen hakemisen kumppaniksi.

”Tein ensin itse alustavaa kartoitusta Tekesille rahoituksesta. Totesin kuitenkin aika nopeasti, että minun kannattaa hakea tähän yhteistyökumppania, joka näiden asioiden kanssa touhuaa ja tekee. Sen verta hyvän ja väkevän suosituksen sain Fulmoresta, että ei siinä oikeastaan noussut muita vaihtoehtoja”, myöntää Räihä.

”Yleisestikin minulla on sellainen tapa, että arvioin, mitkä asiat kannattaa tehdä oman organisaation sisällä ja mitkä taas ostetaan ulkoa. Tässä kohtaa näin ulkoistamisen järkevämmäksi tavaksi toimia. Pystyin keskittymään oman yrityksen kehitystyöhön ja uskoin myös lopputuloksen olevan ammattilaisen hoitamana parempi”, Räihä perustelee.

Nopea ja selkeä prosessi johti myönteiseen rahoituspäätökseen

Yhteistyö Fulmoren kanssa aloitettiin loppukeväästä 2017.

”Olin Fulmoren Teija Metsoon puhelimella yhteydessä ja kerroin suunnitelmastamme. Minulle jäi heti tuntuma, että Teija innostui asiasta ja näki sille hyviä mahdollisuuksia. Sovimme, että hän miettii sille oikeaa instrumenttia, jota lähdetään hakemaan. Aika nopeasti Teija näki, että Tekesin Digiboosti on meille sopivin rahoitusvaihtoehto”, Räihä muistelee yhteistyön käynnistymistä.

Prosessi lähti etenemään erittäin nopeasti – siitäkin syystä, että hakemusten Digiboostiin piti olla jätettynä kesäkuun loppuun mennessä. Rahoitusta haettiin mm. teknisiin toteutuksiin ja uuteen myymäläkonseptiin. Vimma toimitti Fulmorelle rahoitushakemusta varten tarvittavat tiedot ja Teija muotoili ne niin, että oikeat asiat nousivat esille.

”Kun Fulmore tuli mukaan kuvioon, kaikki eteni tosi sujuvasti. Sanoin Teijalle, että pyydä ja vaadi, mitä tarvitset. Olen reagoinut Teijan kyselyihin hyvällä aikataululla ja Teija on hoitanut ne ripeästi eteenpäin. Sillä tästä saatiin hyvä tiivis paketti tehtyä”, kuvailee Räihä yhteistyötä.

Rahoituksen saaminen ei ollut itsestään selvää, sillä Tekesin edustaja epäili hakemuksen läpimenoa. Fulmorella kuitenkin uskottiin siihen, että oikealla tavalla esitettynä hakemus hyväksytään. Lopputuloksena olikin täysimääräisenä myönnetty rahoitus, 50 000 €. Käytännössä summa on lähes puolet Vimman projektista, jonka Räihä arvioi tällä erää menevän 100 000–150 000 euroon.

Arvokas yhteistyökumppani kasvaville yrityksille

Parasta yhteistyössä oli tietysti sen ansiosta saatu rahoitus. Myöntävän rahoituspäätöksen aikaansaamisen lisäksi Räihä antaa Fulmorelle positiivista palautetta palvelusta: joustavuudesta ja nopeasta asioihin reagoinnista.

”Palvelu oli ripeää eikä yhteistyö vienyt liikaa aikaa minulta. Olemme pystyneet pitämään palaverit puhelimessa etänä. Teija hoiti asiat selkeästi ja oli hyvin tavoitettavissa – ja jopa lomansa aikana hän hoiti tärkeimpiä asioita eteenpäin. Mitään ei jäänyt keskeneräiseksi niin, että olisin itse niitä joutunut miettimään”, Räihä sanoo.

”Fulmoren kanssa on ollut mukavaa työskennellä. Olen saanut selkeää tietoa siitä, miten asiat etenevät – samoin kuin neuvoja pidemmällä tähtäimellä siihen, mitä rahoitusmuotoja pystymme jatkossa hakemaan. Jatkoajatuksena kehittämisessä meillä on, että tuomme asiakkaille uudenlaisen digitaalisen tavan sovittaa vaatteita.”

Räihä näkee Fulmoren hyödylliseksi yhteistyökumppaniksi erityisesti muille kasvaville, nuorille yrityksille.

”Voin ehdottomasti suositella Fulmorea kokemukseni kautta, ja varmasti juttelenkin heistä muiden yrittäjien kanssa. Sopivimpia asiakkaita Fulmorelle ovat mielestäni kasvavat, nuoret yritykset, joita me Suomessa tarvitsemme ja joilla on innovatiivinen ote yrittämiseen. Fulmoren kanssa voi viedä ennakkoluulottomasti asioita eteenpäin.”

Pyydä tarjous – Miten voisimme auttaa?

Oli projektisi iso tai pieni, autamme sinua varmasti ja ammattitaidolla. Jätä tarjouspyyntöä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa. Tarjouspyyntö ei velvoita mihinkään. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.


Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään!